nieuws

Eurest verlaagt prijzen UvA

Catering

De producten die vorige week onder de vlag van cateraar Eurest in prijs stegen, zijn deze week weer in prijs verlaagd, meldt Foliaweb.nl. ‘Eurest heeft verkeerde prijslijsten in de kassa’s opgenomen’, zegt Ilja de Weerd, contractmanager catering aan de Universiteit van Amsterdam. ‘De goede lijsten zijn afgelopen vrijdag doorgevoerd. Vanaf deze week worden de prijzen gehanteerd zoals wij die hebben afgesproken met Eurest.

Eurest verlaagt prijzen UvA

Afgelopen week bleken zeventien van de twintig producten onder de vlag van de nieuwe cateraar duurder te zijn geworden. De daghap voor studenten kostte nog geen vier euro, dat werd plots meer dan €5. Juist over deze producten waren harde afspraken gemaakt. Het contract met de nieuwe cateraar is onder meer afgesloten omdat de prijzen positief moeten uitpakken voor de portemonnee van de student.

Een kop koffie van 150 cc kost nu €0,20, dat was vorige week nog €1,25 voor 220cc. Verder is vanaf deze week een kom soep te koop voor €0,28. Lex Sietses, student-lid van de Centrale Medezeggenschapsraad van de Hogeschool van Amsterdam, liet eerder al weten dat er sprake moest zijn van een fout. Het raadslid liet al weten geen problemen van de fout te maken als ze vrijdag zouden worden opgelost.

Reageer op dit artikel