nieuws

Eventmanagers hebben fors minder te besteden

Catering

Bedrijven met meer dan 500 werknemers hebben hun budget voor evenementen zien dalen met 20 procent. Dat blijkt uit de cijfers van het toonaangevende NIDAP Bedrijfsevenementenonderzoek. Zusterblad FZ keek met NIDAP-directeur Paul van der Wal kritisch naar de resultaten die vers van de pers kwamen rollen.

Eventmanagers hebben fors minder te besteden

De resultaten uit het Nidap-onderzoek van 2009 geven voor Van der Wal genoeg aanleiding om te concluderen dat er sprake is van een ‘klassieke recessie’. De budgetten bij grote bedrijven voor personeelsevenementen daalde in 2009 met 20 procent (t.o.v. 2007) en het budget voor zakelijke evenementen daalde ten opzichte van 2008 met 15 procent.

Ook verwachten de (ondervraagde) eventmanagers 40 procent daling van het eventbudget ten opzichte van vorig jaar. In 2008 verwachtte nog slechts 11 procent een daling van het budget van het jaar ervoor. In het komende FZ Magazine veel meer cijfers uit het Nidap-onderzoek.

Meer party- en eventcateringnieuws:

Reageer op dit artikel