nieuws

Exploitatie Schiecentrale nu officieel

Catering

De exploitatie van de Schiecentrale door Van der Linde Party Productions is nu officieel. Directeur Hans van der Linde ondertekende daartoe een contract met Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam. Er zijn grote plannen.

Exploitatie Schiecentrale nu officieel

De exploitatie van de Schiecentrale Studio’s in het Lloydkwartier te Rotterdam door Van der Linde Party Productions is per 1 april ingegaan. Directeur Hans van der Linde en Adriaan Visser (Directeur Economie Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam) ondertekenden het huurcontract van deze unieke locatie.

Vrees hoge prijzen ongegrond
Van der Linde: ‘De Schiecentrale zal binnen enkele jaren tot de top-15 evenementenlocaties van Nederland gaan behoren, met als belangrijkste thema’s ‘Nieuwe Media’ en ‘Audiovisueel’. Schiecentrale Studio’s zal samen met haar partners een volledig product- en dienstenpakket aanbieden.’ Toen bekend werd dat Van der Linde de locatie zou gaan exploiteren was de filmwereld bevreesd voor hoge huur- en cateringprijzen. Maar die zorg is volgens Van der Linde ongegrond: ‘Opdrachtgevers die de locatie willen huren met ‘eigen catering’ zijn uiteraard ook van harte welkom. Wij hanteren tevens een ‘vriendelijk huurbeleid’. De huurprijzen van de Schiecentrale Studio’s zijn, vergeleken met andere studiocomplexen in Nederland, bijzonder concurrerend.’

750 en 950 m2
Film- en TVactiviteiten blijven een belangrijke basis. Zo zijn de eerste afleveringen van het populaire programma Raymann is Laat (zie foto) weer opgenomen. Momenteel vinden er gesprekken plaats voor een samenwerking met grote partijen in de Nederlandse TV-industrie. Er zijn twee unieke ruimten in de Schiecentrale. De industriële uitstraling met gemetselde boogmuren, vormt in combinatie met de grote vloeroppervlakten van 950 m² en 750 m², een fraai decor voor opnames en zakelijke evenementen.

Plannen uitwerken
Daarnaast beschikt de Schiecentrale Studio’s over 2 subruimten van circa 150 m². In de huidige situatie is er ruimte voor ontvangsten en feestelijke events tot maximaal 1.500 personen. De komende maanden werkt Van der Linde Party Productions haar plannen voor de verdere ontwikkeling van deze toplocatie uit. Medio 2007 wordt de nieuwe entree opgeleverd en in 2008 zullen de nodige aanpassingen in het huidige interieur worden doorgevoerd. De zaalcapaciteit neemt daarbij toe tot 2.000 personen.

In de nieuwe Misset Catering een uitgebreid portret van Hans van der Linde.

Reageer op dit artikel