nieuws

Facilicom wil Mondial Cateringservice overnemen

Catering

Het Diemense Mondial Cateringservice komt in handen van Facilicom. Dat heeft Mondial-directeur-grootaandeelhouder Johan Roem tegenover Misset Catering aangegeven. Facilicom-onderdeel Prorest neemt de diensten onder haar hoede. De transactie is nog niet officieel afgerond.

Facilicom wil Mondial Cateringservice overnemen

Roem heeft ‘de intentie om 100 procent van de aandelen’ van ‘zijn’ Mondial aan Facilicom over te dragen, zoals de directeur-grootaandeelhouder laat weten. Roem wil hiermee de continuïteit van de Diemense contractcateringbedrijf op langere termijn waarborgen. Ook wordt beantwoord aan de groeiende vraag vanuit de markt naar multi services. ‘Het is ook een verantwoordelijkheid naar mijn mensen, want wat gebeurt er als ik omval?’, aldus Roem (foto).

Sociale partners

De transactie moet ‘in de loop van 2009’ worden afgerond. De gesprekken met Facilicom zijn begin vorig jaar gestart. De diverse sociale partners zijn van de voorgenomen overgang op de hoogte gesteld. Woensdag neemt onder meer de ondernemingsraad een besluit. Volgens Roem vallen er geen gedwongen ontslagen. Mondial heeft 135 werknemers, waaronder 16 man kantoorpersoneel. Vorig jaar werd 5 miljoen euro omzet gedraaid. Een stijging van negen procent ten opzichte van 2007.

Meerdere gegadigden

‘Er waren meerdere gegadigden voor Mondial’, zegt Roem. ‘Ik heb gekozen voor Facilicom c.q. Prorest omdat ze een zorgvuldige organisatie zijn en ervaring hebben met overnames. KPMG heeft voor mij de transitie begeleid.’ Roem zal tot en met de definitieve overgang betrokken blijven. ‘Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.’

Prorest, dat wordt geleid door Dick Bennink, timmert de laatste jaren nadrukkelijk aan de weg. Mede door het megacontract met ABN AMRO sinds 2008 en de overname van Mondial kan Prorest dit jaar wel eens de vijfde grootste contractcateraar van Nederland worden.

Reageer op dit artikel