nieuws

Feyenoordfans eisen betere stadioncatering

Catering

Hoewel ze als het goed is komen voor het voetbal, vinden supporters van Feyenoord wel dat ze recht hebben op goede catering in en rond hun stadion De Kuip. Dat is volgens hen niet het geval, de cateraar bestrijdt dat.

Feyenoordfans eisen betere stadioncatering

De Feyenoord-fansite fr4ever.nl roept alle supporters op de stadioncatering van Ron Koebrugge te boycotten tot de kwaliteit van de service en de consumpties zijn verbeterd en de prijzen gehalveerd.

Volgens de site hanteert Koebrugge woekerprijzen, en is de kwaliteit van vooral bier en fris ver te zoeken.

Upgrade

Dennis van der Pas van Ron Koebrugge catering snapt niets van alle commotie. ‘We hanteren al een jaar dezelfde prijzen, en hebben met ingang van dit seizoen juist al onze producten en verkooppunten ge-upgrade.’

Daarnaast gaan volgens hem veel mensen voorbij aan het feit dat Koebrugge alleen verantwoordelijk is voor verkoop van food producten. ‘Alle koffie, bier en fris wordt door het stadion zelf verkocht, daar hebben wij niets mee te maken.’

Niet één klacht

Ron Koebrugge kreeg tot vorige week volgens Van der Pas niet één soortgelijke klacht binnen, en hij vermoedt dan ook dat er wat anders achter zit. ‘Op dit moment weten we alleen nog niet wat.’

Koebrugge doet in De Kuip al vijftien jaar de publiekscatering. Ook in Het Kasteel van Sparta catert Koebrugge de supporters. Voor NAC en Excelsior neemt de cateraar uit Barendrecht de gehele catering voor zijn rekening.

Slechtste van Europa

Feyenoordfans zijn overigens niet de enigen die ontevreden zijn over de catering in hun stadion. In Engeland is men niet te spreken over de kwaliteit van het eten op Old Trafford, het stadion van Manchester United.

Het Britse dagblad The Sun onderzocht de kwaliteit van het eten in een groot aantal stadions in Europa, en noemde dat in Manchester het slechtste van heel Europa. Daar ging men echter niet zover dat de supporters werden opgeroepen tot een boycot.

Reageer op dit artikel