nieuws

Franciscus Ziekenhuis ‘ondervoedingsexpert

Catering

Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal herkent als beste ondervoeding bij patiënten. Het Brabantse ziekenhuis ging het beste om met het project Sneller Beter, waaraan 28 ziekenhuizen deelnamen.

Franciscus Ziekenhuis ‘ondervoedingsexpert

Het winnende ziekenhuis trof in 2006 voorbereidingen om deel te nemen aan het project Sneller Beter. Begin dit jaar ging hun eigen project Bovenop Ondervoeding van start, meldt Grootkeuken.nl.

Van alle 28 deelnemende ziekenhuizen aan dit project kwam het Franciscus Ziekenhuis uit Roosendaal als beste uit de bus.

Projectleider en leidinggevende van de afdeling diëtiek, Annelie Haans, zegt dat het ziekenhuis altijd al extra aandacht geeft aan ondervoeding bij patiënten. ‘De kwaliteitsindicator (uit de SNAQ-methode, red.) helpt je om het beleid op orde te krijgen. De maatlijden hebben we sindsdien aangepast. Nu zijn deze standaard verrijkt, serveren we vet vlees en bijna uitsluitend volle zuivelproducten. Ook rijdt er een snackkar rond. De accenten zijn anders gaan liggen’.

Reageer op dit artikel