nieuws

Friesland Campina nieuwe melkgigant

Catering

Campina en Friesland Foods voeren verkennende gesprekken over het samengaan tot één zuivelcoöperatie. Beide bedrijven denken middels het nieuwe fusiebedrijf, dat Friesland Campina gaat heten, sterker te kunnen opereren.

Friesland Campina nieuwe melkgigant

Dat melden Friesland Foods en Campina in een gezamenlijke persverklaring. ‘Friesland Foods en Campina starten een onderzoek of en op welke wijze een fusie van beide coöperaties en zuivelondernemingen kan bijdragen aan de realisatie van hun doelstellingen. Friesland Foods en Campina verwachten door een fusie hun internationale positie aanzienlijk te kunnen verstevigen en met consumentenproducten verder te kunnen groeien in Europa, Azië en Afrika en met ingrediënten wereldwijd.’

Internationaal machtsblok

Als het tot een fusie komt, ontstaat één van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. ‘De spreiding over de productgroepen, geografische markten, de sterke merken en de internationale schaalgrootte in onderzoek, productie, marketing en verkoop zullen Friesland Campina tot een slagvaardiger onderneming maken.’ De bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van zo’n 8,3 miljard euro, hebben 22.000 medewerkers in dienst en hebben 17.000 aangesloten melkveebedrijven in Nederland, België en Duitsland.

Toelichting

Friesland Foods en Campina geven woensdagmiddag in Amersfoort een toelichting op de fusieplannen. Distrifood doet hiervan later verslag.

Reageer op dit artikel