nieuws

Gate Gourmet neemt deSter over

Catering

Gate Gourmet heeft deSter overgenomen. De in Amsterdam gevestigde holding is wereldleverancier van contact- en comfortitems voor luchtvaartpassagiers, zoals zilver bestek, porseleinen voorwerpen en ontspanningskits. deSter is ook eigenaar van Supplair, leverancier van alternatieve luchtvaartmaaltijden samengesteld buiten de luchthaven.

Gate Gourmet neemt deSter over

Het privé beleggingsfonds van de groep EQT was eigenaar van deSter sinds 1999. De onderneming die een verkoop registreerde in 2006 van 235 miljoen euro, heeft operaties over drie continenten en meer dan 350 luchtvaartlijnen als klanten. Sinds zijn succesvolle herstructurering en herfinancieringen, heeft Gate Gourmet zich geconcentreerd op een zakenmodel dat verder gaat dan de traditionele catering en logistiek om de luchtvaartmaatschappijen een breder gamma van oplossingen aan boord aan te bieden.

‘We bouwen de beste portfolio in zijn klasse uit, die onze klanten de volledige lijst met producten en dienstverlening tijdens de vlucht biedt. Met deSter erbij zal Gate Gourmet verder in die strategie worden voortgestuwd’, zegt David Siegel, Voorzitter en President-Directeur. ‘De luchtvaartmaatschappijen hebben ons gezegd dat ze flexibiliteit, vernieuwing en alternatieve opties willen. Onze ontwikkelende ondernemingslijn zal dat precies aanbieden’, kondigde hij aan.

‘De toevoeging van Supplair is een belangrijke uitbreiding voor Gate Gourmet. Door luchtvaartlijnen een concurrerende optie aan te bieden voor hun traditionele voedselbereiding op de luchthaven, toont Gate Gourmet zijn engagement om klanten te bedienen over gans het spectrum van hun behoeften’, zegt Siegel. ‘Bovendien, de combinatie van Supplair met de logistiek en verwerkingscapaciteiten van Gate Gourmet over de “laatste mijl naar het vliegtuig”, plaatst Gate Gourmet in een unieke positie om de snelgroeiende lage-kosten carriermarkt beter te bedienen’, aldus Siegel.

deSter werd opgericht in 1936 en geeft tewerkstelling aan ongeveer 1000 werknemers. Het opereert montage-bedrijven en magazijnen in Europa en in de VS met productie-installaties in Hoogstraten, België en Prachinburi, Thailand. Supplair biedt waarde en gemak met verpakte voedselcomponenten van een merknaam, samengesteld op centrale productie-units in Europa en de VS. Het biedt ook ketenintegratie aan, opslag en distributiefaciliteiten, producttoevoer en ontwikkeling van het service-concept.

Opgericht in 1992, is Gate Gourmet ’s werelds grootste onafhankelijke luchtlijn catering en logistieke firma met een dubbel hoofdkwartier in Zurich, Zwitserland en in Reston, VA, in de VS. Op Schiphol staat de Nederlandse vestiging. Inkomsten in 2006 waren goed voor 2,4 miljard Zwitserse franken (± 1,5 miljard euro). Met ongeveer 20000 werknemers wereldwijd, produceert Gate Gourmet jaarlijks een gemiddelde van 200 miljoen maaltijden, met een klantenbediening vanuit 95 vluchtkeukens in 26 verschillende landen en vijf continenten.

Reageer op dit artikel