nieuws

Gebakje ‘Easy-to-Eat’ wint Innovatietrofee

Catering

What’s in a name? Easy-to-Eat, het gebakje voor mensen met slikproblemen heeft de Koks! Innovatietrofee gewonnen. Dat is dinsdag bekend geworden op de beurs van Deli XL in Apeldoorn. Er waren 40 innovatie food inzendingen.

Gebakje ‘Easy-to-Eat’ wint Innovatietrofee

Met Easy-to-Eat kunnnen zorginstellingen een gastvrij gebaar maken naar mensen met slikstoornissen, aldus de jury. Het makkelijk eetbare gebakje is een product van Patisserie Unique en FoodQuest. Deze won in de categorie Food & Beverage en sleepte ook de overall-prijs in de wacht.

In de categorie Apparatuur werd de Crownpunch van M&J Trading nummer 1. Een perforator waarmee gaatjes worden gemaakt in de kroonkurken van flesjes. De kookmethode voor ouderen van Johan Peeters en Edwig Goossens won in de categorie Concepten. Hierin is speciale aandacht voor aroma’s en kruiden dat ervoor zorgt dat ouderen met meer smaak eten.

Publiekprijs

Het Pop-out concept, een kant-en-klaar maaltijdconcept van Chef Martin Menu Services Haaglanden werd winnaar van de publiekprijs. Het maaltijdconcept is gericht op efficiency en beleving rondom de maaltijd . Het vergaarde de meeste van de 8500 stemmen op www.kokskwartet.nl.

Nieuw is de Koks! Best of All Trofee, een onderscheiding voor producten die al twee jaar of langer hun waarde in de praktijk bewijzen. Deze ging naar Labellord, een kleurcoderingssysteem dat in één oogopslag duidelijk maakt wanneer iets is bereid en tot wanneer het gebruikt kan worden.

De Koks! Innovatie Trofee die georganiseerd werd door Het Kokskwartet, de VHVG vereniging voor Food & Hospitality Management en Deli XL.

Meer nieuws over zorgcatering:

Reageer op dit artikel