nieuws

Geen gevolgen contractcatering na verwerpen Aanbestedingswet

Catering

Het verwerpen van de Aanbestedingswet heeft voorlopig nog geen gevolgen voor contractcateraars. Dat zegt Veneca. Op verzoek van Misset Catering reageert de branchevereniging nadat de Eerste Kamer dinsdag de wet verwierp.

Geen gevolgen contractcatering na verwerpen Aanbestedingswet

De Eerste Kamer stemde de nieuwe Aanbestedingswet weg omdat de wet juridisch niet goed in elkaar zou zitten, meldt Elsevier. Met het wetsvoorstel wilde het kabinet regels stellen aan het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de overheid en (semi-)publieke instellingen om praktijken als bij de bouwfraude te voorkomen. Contractcateraars krijgen regelmatig met aanbestedingen te maken.

Volgens minister Maria van der Hoeven (CDA) van Economische Zaken is de nieuwe wet misschien niet ideaal, maar altijd nog beter dan de de huidige praktijk. Zo ontbreekt nu een integriteitstoets, die volgens de bewindsvrouw jaren geleden de bouwfraude had kunnen voorkomen.

Jos van Straten, secretaris van de Veneca: ‘Voorlopig betekent het dat er geen veranderingen optreden in de wijze van aanbestedingen. De integriteitseis kan nog niet worden toegepast. In de praktijk zal de wijze van aanbesteding doorgaan zoals nu al gebeurt. We hopen in samenwerking met TenderNed en ons eigen model PVE wel een vermindering van de administratieve lasten te realiseren. Dit zal echter pas vanaf volgend jaar van start kunnen gaan, want het is nu nog allemaal in opbouw.’

Reageer op dit artikel