nieuws

Gemeentecateraar maakt gezond eten goedkoper

Catering

De bedrijfsrestaurants voor 13.000 gemeente-ambtenaren van Rotterdam passen hun prijzen aan. Gezonde producten worden goedkoper en ongezonde producten stijgen in prijs. Aanleiding voor de prijswijziging zijn schriftelijke vragen over de ‘vette hap’ in het bedrijfsrestaurant.

Gemeentecateraar maakt gezond eten goedkoper

PvdA-raadslid Ronald Motta stelde recent vragen over het prijsbeleid van de catering. Hij vroeg zich af of het mogelijk zou zijn om gezonde producten aantrekkelijker te maken door de prijzen aan te passen.

Het college van burgemeester en wethouders antwoordden daarop dat de prijzen worden aangepast. ‘Zodat gezonde producten goedkoper en ongezonde producten duurder worden dan nu het geval is’, laat het gemeentebestuur weten in het Algemeen Dagblad.

Raadslid Motta laat weten blij te zijn met de cateringaanpassing. ‘Ambtenaren hebben in de stad toch een voorbeeldfunctie. En natuurlijk is iedereen vrij om te doen wat ze willen, maar dat merken ze dan wel in de portemonnee’.

Reageer op dit artikel