Het concept houdt onder meer in dat alle restaurants een frontoffice-keuken hebben waar gerechten à la minute worden afgemaakt. Daarnaast is er een menucyclus voor de hele organisatie en één kleine kaart met dezelfde gerechten. De restaurants zijn ingericht volgens de Da Vita-huisstijl. Ook koks en bedienend personeel dragen dezelfde herkenbare dienstkleding.
Onder het motto ‘genieten met een zachte G’ hanteren de restaurants van de zorgcentra van Proteion Thuis eenzelfde, herkenbare restaurantformulen. Genieten en gastvrijheid zijn belangrijke begrippen in de formule. Cees Hoefs, manager gastvrijheid: “We willen dat bewoners ervaren uit te zijn in eigen huis, als ze in de restaurants een maaltijd of een drankje nuttigen. En dat ze tevreden zijn over het eten, de bediening, de hele entourage. Aangetoond is dat door op deze wijze aandacht te besteden aan het eten, de zorgvraag van bewoners afneemt.”
Het restaurant in Haelen biedt plaats aan zeventig bezoekers. Behalve de bewoners van St. Magdalena en hun familie zijn ook bewoners van de aanleunwoningen en 65-plussers die abonnee zijn van Proteion Thuisservice welkom.
Meer nieuws over zorgcatering: