nieuws

Gerard Kerkhoff heeft niets verkeerds gedaan

Catering

Na de aanhouding van Gerard Kerkhoff had Jos Dennissen zich wel even achter de oren gekrabd. ‘Zijn’ bedrijf Arts & Dennissen stond namelijk op het punt om het failliete bedrijf van Kerkhoff La Vie over te nemen. ‘Maar ik ben ervan overtuigd dat Gerard niets verkeerds gedaan heeft.

Gerard Kerkhoff heeft niets verkeerds gedaan

Dat zegt Dennissen (rechts op de foto) in een interview met Misset Catering. Sinds vrijdag 22 oktober 20.30 uur is de doorstart van La Vie met Arts & Dennissen een feit. Een week eerder was het partycateringbedrijf van Kerkhoff (links) failliet gegaan. Vlak erna werd de cateringdirecteur door het OM ontboden voor verhoor en bracht hij daarna enkele dagen door in de cel. Hij wordt verdacht van omkoping.

‘Zijn aanhouding kwam voor mij als een verrassing’, vertelt Dennissen. ‘Al wist ik wel dat er iets speelde. Ik heb het er met Gerard zelf over gehad en met zijn advocaat en accountants. Daardoor ben ik ervan overtuigd dat Gerard niets verkeerds gedaan heeft. Bovendien is iemand pas schuldig als hij veroordeeld wordt. Ik vraag me zelfs af of het überhaupt tot vervolging komt.’

Boegbeeld

Volgens de eigenaar van het cateringbedrijf uit Haps zal Kerkhoff na de doorstart van La Vie het boegbeeld worden. ‘Of dat niet een risico is? Ik denk het niet. Sommige opdrachtgevers willen bijvoorbeeld perse dat Gerard hun partij organiseert.’

Dennissen verwacht volgende week duidelijkheid te kunnen geven over de ongeveer 50 medewerkers van La Vie die werkloos thuis zitten. ‘Hulde voor hen, want zij hebben zich tot het einde ingezet, zelfs zonder salaris.’

Top-5

Arts & Dennissen Catering (ADC Groep) is een party- en bedrijfscateraar met 117 medewerkers, en net als La Vie al meer dan twintig jaar actief in ‘Groot Gelderland’, Noord Brabant en Limburg. Dennissen en Kerkhoff willen La Vie terug brengen in de top-5 van partycateraars.

De Nijmeegse partycateraar zal zich ook gaan richten op de kleine zakelijke en particuliere markt. In de toekomst zullen Arts & Dennissen en La Vie naast elkaar blijven bestaan. Dennissen: ‘Er zou dus sprake kunnen zijn van concurrentie. Mensen en middelen kunnen centraal worden aangestuurd. In de kostensfeer kan dit grote voordelen opleveren.’

Het complete interview met Dennissen en de achtergrond van het faillissement van La Vie, de aanhouding van Kerkhoff en de doorstart met Arts & Dennissen staat in de komende editie van Misset Catering.

Reageer op dit artikel