nieuws

Gewenst: gezond bedrijfsrestaurant

Catering

Werknemers in Nederland pleiten voor een bedrijfsrestaurant met alleen nog maar gezonde voeding. Dat blijkt uit de meest recente Randstad Werkmonitor. Werknemers wensen nog meer van hun werkgevers op gezondheidsgebied.

Gewenst: gezond bedrijfsrestaurant

Het aanhaken bij de gezondheidstrend door een actief beleid hierin kan lonend zijn voor de werkgever. Werknemers die zo’n actief beleid ten aanzien van gezondheid waarnemen bij hun werkgever en het ook als een juiste manierinschatten, zijn vaker tevreden met de werkgever, blijkt uit de Randstad Werkmonitor. Volgens de uitzendorganisatie zou de eerste stap een gezond bedrijfsrestaurant moeten zijn.

Oudere werknemers willen gezond
Gezonde voeding is momenteel nog niet echt doorgedrongen tot de werkomgeving, vindt Randstad. Een gemiste kans, aangezien twee op de drie werknemers het wel een goed plan vinden indien in het bedrijfsrestaurant alleen nog maar gezonde voeding te verkrijgen zou zijn. Met name oudere werknemers vinden dit.Wellicht dat gezondheid, met het oog op het vergrijzende arbeiderskorps, in de toekomst een steeds belangrijkere plaats gaat innemen als secundaire arbeidersvoorwaarde. Onlangs sprak Avenance-directeur Paul Wortelboer hier zich nog openlijk over dit onderwerp uit.

‘Werkgever verantwoordelijk’
Uit het onderzoek blijkt dat werknemers de werkgever verantwoordelijkheid toedichten op het gebied van hun gezondheid. De werkgever heeft ook baat bij gezonder personeel, zo vindt men. Alhoewel het volgens meer dan de helft wel de taak is van de werkgever om de gezondheid van werknemers te stimuleren heeft slechts 16% het gevoel dat zij dit ook daadwerkelijk doet. Daar komt bij dat eenkwart vindt dat de werkgever het ziekteverzuim niet op de juiste manier probeert terug te dringen.

Reageer op dit artikel