nieuws

Gezonde cateringactie in de schoolkantine

Catering

Van Lier Catering stimuleert de consumptie van gezonde producten op scholen. Het bedrijf doet dit door acties te houden die de leerlingen moeten aanzetten om meer gezonde producten te consumeren.

Gezonde cateringactie in de schoolkantine

Op de scholengemeenschap RSG Wolfsbos in Hoogeveen is onlangs een Beach Cruiser verloot onder leerlingen die een gezond broodje hebben gekocht in combinatie met een blikje chocomel of fristi. Door een antwoordkaart in te vullen, maakten leerlingen kans op de speciale fiets.

Van Lier Catering werkt met het concept Dayly’s . In het kader van gezonde voeding op scholen, organiseert Dayly’s regelmatig acties om gezond snacken en lunchen te stimuleren.

De kroket die de kantines van Dayly’s leveren, komt uit de oven. De drankjes zijn vaak light, de broodjes zijn tarwepistoletjes of waldkornbroodjes. De tosti is wel ‘wit’ gebleven en er kwam een pistolet hotdog met ketchup, want af en toe moet je een concessie doen, vinden ze bij Van Lier.

Op de borden bij de Dayly’s uitgifte staat behalve product en prijs ook een indicatie van de gezondheid van het item, met behulp van een ‘gezondmeter’: prima, maar niet te vaak en te veel’, ‘gezond, neem het wat vaker’ en ‘zeer gezond’.

Reageer op dit artikel