nieuws

Gezonde jongeren proberen schooldirecties te overtuigen

Catering

Een nieuw project moet ertoe leiden dat schoolkantines duurzamer worden en meer vleesvervangers en biologische producten gaan toepassen. De organisatie Jongeren Milieu Actief is begonnen met het project Green Canteen.

Gezonde jongeren proberen schooldirecties te overtuigen

Scholieren voeren actie om schooldirecties en cateraars te overtuigen van het nut van gezonde, duurzame voeding. Dit doen ze bijvoorbeeld door het schrijven van een opiniestuk, het maken van een film, het organiseren van een debat en het inzamelen van handtekeningen.

De Vrije School in Den Haag heeft als eerste het project uitgevoerd, én met succes, aldus de jongerenorganisatie. Volgend schooljaar stapt de Vrije School over op een duurzame schoolkantine: één ‘veggie-dag’ per week, een kantineaanbod van 100% biologisch vlees en meer vleesvervangers.

Het streven is om het project voor 2011 op tien voortgezet onderwijsscholen uit te voeren en in 2012 uit te breiden naar het mbo. Zie www.jma.org/greencanteen.

Reageer op dit artikel