nieuws

Gezonder vet in Campina-melk

Catering

Campina maakt haar melk gezonder. Vanaf het voorjaar van 2007 bevat het minder ongezonde vetten. Dat heeft de zuivelproducent bekend gemaakt.

Gezonder vet in Campina-melk

Het percentage verzadigde vetzuren komt tien procent lager te liggen, terwijl het percentage onverzadigde vetzuren twintig procent hoger zal zijn. Bovendien wordt de hoeveelheid Omega 3-vetzuren verdubbeld. Volgens Campina kan dit door de weidegang en andere voeding voor de melkkoeien.

Die voeding bestaat onder meer uit ‘groene’ soja, een gevolg van een samenwerking tussen Campina, het Wereld Natuur Fonds, Solidaridad en de Stichting Natuur en Milieu. Campina noemt de gezondere melk een nieuw zuivelconcept en zelfs ‘een nieuwe standaard in zuivelland’.

Reageer op dit artikel