nieuws

Gezondste schoolkantine in Dordrecht

Catering

Het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht heeft de gezondste schoolkantine. De school ontving daarom dinsdag in Utrecht 10.000 euro uit handen van minister van Onderwijs Maria van der Hoeven.

Gezondste schoolkantine in Dordrecht

De tweede en derde plaats waren voor de Interconfessionele Scholengroep Westland in Poeldijk en De Wethouder Bronkhorst in Arnhem.

Het Daltonlyceum wordt geprezen om de voortvarende aanpak van de catering, die nauw samenwerkt met de GGD en een diëtist. Snoep- en snackautomaten zijn niet meer in de school te vinden. Elke zes weken kunnen leerlingen met een knipkaartsysteem een snack verdienen door trappen te lopen, te fietsen of hard te lopen. Voor de rest eten zij er erg gezond.

De stimuleringsprijs sluit aan bij het programma ‘De Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum, dat aandacht besteedt aan overgewicht. Om overgewicht bij scholieren te voorkomen, wil het centrum gezond eten en bewegen op alle fronten te stimuleren.

Reageer op dit artikel