nieuws

Goed gehumeurd Unilever volledig uit het dak

Catering

De adrenaline giert nog door het lichaam van Wouter van Dort van Unilever, kort na het in ontvangst nemen van de Misset Catering Award voor Bedrijfsrestaurant van het Jaar. Direct na het ‘stil aan de overkant’ en een heuse polonaise doet Van Dort zijn enthousiaste verhaal over de prestigieuze prijs voor hem én zijn team.

Goed gehumeurd Unilever volledig uit het dak

‘Dit is super gaaf. Echt teamwork. De club heeft het dik verdiend. We willen iedere dag een tien scoren en ons dagelijks verbeteren. Dit is de kroon op ons werk’.

Van Dort, die met zijn team volledig uit het dak ging op het podium, beschrijft het geheim van zijn restaurant. ‘Iedere dag goed gehumeurd beginnen. Zo begin je de werkdag goed. Verder bereiden we ons erg goed voor. Het is net als bij voetbal; je moet veel trainen om een goede wedstrijd te spelen’

‘Verder kijken we vaak buiten de deur hoe anderen het doen. Dat levert weer inspiratie op. Dit aspect is heel belangrijk. Je hebt toch te maken met gasten die vijf dagen in de week, veertig weken per jaar, en soms wel twintig jaar bij jouw komen eten. Die moet je blijven verrassen.’

Teamwork is een van de toverwoorden van Van Dort. ‘Als we een teamuitje hebben, gaan ook de schoonmakers mee. Die horen er ook bij. In dit vak moet je intrinsiek gemotiveerd zijn, elkaar aanspreken op taken en dan kom je tot een teamprestatie’.

De award zorgde voor het personeel van Unilever voor intense vreugde. Juichend stonden de medewerkers elkaar te knuffelen op het podium. Na een plagerig maar grappig ingezette ‘het is stil aan de overkant’, volgde een polonaise, een heuse teamwork polonaise.

Zie ook

Reageer op dit artikel