nieuws

Gratis fruit voor Franse scholieren

Catering

Jonge Fransen eten slechts een kwart van de groente en fruit dat hun grootouders tot zich namen. Dat is veel te weinig, vindt landbouwminister Michel Barnier. Daarom wil hij samen met onderwijsminister Xavier Darcos op middelbare scholen gratis fruit aanbieden.

Gratis fruit voor Franse scholieren

Het initiatief moet vanaf volgend schooljaar ingevoerd worden, zei Barnier in een interview met dagblad Le Parisien. Hij richt zich voorlopig op middelbare scholieren tot een jaar of twintig.

Automaten

Hij denkt aan automaten waar scholieren te allen tijde vers, gesneden fruit en seizoensgroenten uit kunnen halen. Zo komen gezonde producten beter beschikbaar voor veel Franse kinderen, die ze vaak vanuit huis niet krijgen.

Een gemiddeld gezin met twee kinderen is per maand zo’n 115 euro kwijt om hun kroost van voldoende groenten en fruit te voorzien. Voor veel Fransen is dat te duur, ruim zestig procent van de Franse jeugd krijgt daarom niet voldoende van deze producten binnen.

Risico

De overheid ziet in dit eetgedrag een toenemend risico voor de volksgezondheid, en wil het met deze maatregel aanpakken.

Ook in Duitsland is dit probleem onderwerp van discussie.

Reageer op dit artikel