nieuws

Greenery: catering Europees leveren

Catering

The Greenery wil grote cateraars door heel Europa kunnen beleveren. Nu levert de afzetorganisatie van groenten en fruit al wel aan partijen als Compass, maar wordt nog niet aan elk land geleverd.

Greenery: catering Europees leveren

Onderzoeksorganisatie TNO rekende voor The Greenery door wat mogelijk is. Het blijkt dat grote cateraars hun inkoop graag willen centraliseren en met één partner voor heel Europa willen werken in plaats van met een reeks lokale groothan­dels. Het geeft ze meer zekerheid op het terrein van tracking and tracing en voedsel­veiligheid. Een hot item in de voedselindustrie

Meer distributiecentra
TNO onderzocht onder andere wat de consequenties zijn om per 24 of 48 uur te leveren. Levering per 24 uur vereist meer distribu­tiecentra per land, zo bleek uit de studie. Het werd voor de The Greenery niet duidelijk of een land als Duitsland vanuit één dis­tributiecentrum in Venlo bediend kan worden. Uiteindelijk is er wel een beter beeld wat er voor nodig is de logistiek Europees op te zetten en welke kosten per eenheid product daar bij komen kijken.

Reageer op dit artikel