nieuws

Groeicijfer catering naar boven bijgesteld

Catering

De omzet voor de cateringbranche stijgt dit jaar met 0,75 procent. Dat heeft het Economisch Instituut Midden- en Kleinbedrijf (EIM) meegedeeld aan Misset Catering. Eerder werd voor 2006 een groei van 0,25 procent verwacht.

Groeicijfer catering naar boven bijgesteld

In 2004 bedroeg het omzetvolume nog -1 procent en vorig jaar -1,25 procent. Voor dit jaar voorzag het EIM in juli nog een kleine toename (+0,25%) voor de sector, ietwat oneerbiedig catering en kantines genoemd. Inmiddels is dit percentage bijgesteld tot 0,75%. Het heeft volgens het instituut te maken met de economische opgang. Het cijfer blijft overigens wel achter bij de 2,25 procent stijging in de horeca.

Het instituut voorspelde in juli ook de groeicijfers voor de catering voor de periode 2007-2010. ‘De prognose van 2,75 procent wordt vooralsnog niet aangepast’, meldt het EIM op verzoek aan Misset Catering.

Reageer op dit artikel