nieuws

Haagse scholieren op fruitdate

Catering

Fruit is niet alleen een verstandige manier van snoepen, het kan Haagse scholieren ook zomaar de liefde van hun leven opleveren. Het fruit in zestien schoolkantines in Den Haag krijgt namelijk een inlogcode voor een speciale website.

Haagse scholieren op fruitdate

‘Met leerlingen die ze hier ontmoeten, kunnen ze chatten, mailen en misschien wel daten’, aldus een woordvoerster van de gemeente vrijdag.

De internetsite Fruitdate is volgens haar een goede manier om het eten van fruit onder jongeren te stimuleren. ‘Elk stuk fruit geeft recht op drie vrienden, dus hoe meer ze kopen, hoe groter de kans op een date.’

Op de website moeten jongeren tien meerkeuzevragen beantwoorden. Een computer koppelt ze vervolgens aan drie andere Haagse leerlingen met ongeveer dezelfde antwoorden.

Wethouder Bert van Alphen (Volksgezondheid) geeft op 1 november de officiële aftrap van Fruitdate. Dan gaat Van Alphen met leerlingen van scholengemeenschap Westhage naar het computerlokaal om te ‘daten’. Het speciale fruit is tot de kerstvakantie te koop. Om de middelbare scholieren te wijzen op de actie verspreidt de gemeente flyers, posters, buttons en T-shirts.

Het project is onderdeel van het actieprogramma Gezond Gewicht van de gemeente. Hiermee wil Den Haag overgewicht niet alleen vroegtijdig signaleren, maar ook voorkomen.

Reageer op dit artikel