nieuws

Halfjaar winst Sodexo naar 219 miljoen euro

Catering

Sodexo heeft een sterke eerste helft van het boekjaar 2007/2008 achter de rug. In de periode tussen 1 september en 29 februari boekte Sodexo een nettowinst van 219 miljoen euro. Dat is 10,4 procent meer dan een jaar eerder.

Halfjaar winst Sodexo naar 219 miljoen euro

De omzet van de eerste helft van het gebroken boekjaar steeg met 3,8 procent tot 7,08 miljard euro. De bedrijfswinst verbeterde met 7,9 procent tot 393 miljoen euro.

Sodexo heeft ook aandeleninkoopplan aangekondigd. De groep wil door middel van een openbaar bod maximaal 12,5 miljoen eigen aandelen verwerven, wat overeenstemt met 7,8 procent van haar kapitaal. Sodexo biedt hiervoor € 42,50 per aandeel.

Pierre Bellon, de familiale referentie-aandeelhouder van Sodexo, gaat in het kader van het aandeleninkoopprogramma geen aandelen afstaan. Dat betekent dat het belang van Bellon automatisch zal verhogen. Bellon heeft 36,8 procent van Sodexo in handen en controleert 43,7 procent van de stemrechten.

De beleggers zijn bijzonder gelukkig met de sterke halfjaarcijfers en vooral met het aandeleninkoopplan. Maandagochtend steeg de waarde van het aandeel Sodexo met 10,5 procent tot 41 euro.

Reageer op dit artikel