nieuws

Handvest Gezonder Voedingsaanbod Scholen ondertekend

Catering

Voorafgaand aan de Balanstop in Madurodam hebben het Voedingscentrum en Arron Group, hun handtekening gezet onder het handvest Gezonder Voedingsaanbod Scholen. De afspraken hebben betrekking op het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Het aanbod bestaat uit minimaal 75% basisproducten, zoals fruit, broodjes en salades en maximaal 25% niet-basisvoedingsmiddelen zoals snoep en snacks.

Handvest Gezonder Voedingsaanbod Scholen ondertekend

De ondertekenaars – partijen uit de catering en automatenbranche, het onderwijs en maatschappelijke organisaties – zetten zich in om gezond eten en drinken bij scholen op de kaart te krijgen. Individueel én gezamenlijk. Het handvest gaat uit van een stap voor stap-aanpak om het aanbod te verbeteren. Leveranciers vergroten het assortiment van geschikte producten.

Arron Fresh, onderdeel van Arron Group, heeft als doelstelling om leerlingen bewust te maken van wat ze eten en welke gevolgen dit heeft. Dit doet Arron Fresh door, naast een verantwoord aanbod tegen een gezonde prijs-/ kwaliteitsverhouding, leerlingen te informeren over voedingswaarde van de aangeboden producten.

Op een locatie van Arron Fresh, zo meldt de cateraar, moet het voor leerlingen in één oogopslag duidelijk zijn dat het hier gaat om een schoolcateraar welke producten aanbiedt die lekker, gezond en verantwoord zijn tegen een eerlijke prijs-/ kwaliteitverhouding.

Reageer op dit artikel