nieuws

Hockeyclubs zetten mobieltjes in voor betaling

Catering

Mobiel betalen begint van de grond te komen, zo lijkt het. Komend seizoen gaan tientallen hockeyverenigingen ermee van start. Ze maken gebruik van een betalingssysteem van Rabobank, aldus het Algemeen Dagblad

Hockeyclubs zetten mobieltjes in voor betaling

De gebruiker bevestigt een sticker met een chip op of binnenin de mobiel en activeert die op een speciale website. Het resultaat is een mobiele portemonnee die kan worden gevuld met een sms’je of via internet (Ideal).

In de kantine van hockeyclub Westland in Naaldwijk is mobiel afrekenen al sinds maart in gebruik. Honderden leden doen het al op die manier. De voordelen: geen fouten meer met wisselen, snelheid en geen grote bedragen meer in kas.

Het bezit van een moderne smartphone is niet per se noodzakelijk. Ook een mobieltje zonder internet volstaat.

Reageer op dit artikel