nieuws

Hogere kwaliteit biologische melk

Catering

De kwaliteit van gangbare en biologische melk verschilt aanzienlijk. Die conclusie trekt de Animal Sciences Group, die samen met het Louis Bolk Instituut de kwaliteitsverschillen tussen beide melkstromen onderzocht.

Hogere kwaliteit biologische melk

Uit het onderzoek, dat in opdracht van het ministerie van Landbouw is verricht, blijkt dat er kwaliteitsverschillen zijn bij zowel melk als kaas. Biologische zuivel blijkt meer meervoudig onverzadigde vetzuren en meer omega-3-vetzuren dan gangbare melk en kaas te bevatten.

Beduidend hogere percentages
Vooral de laatste blijken in biologische zuivel veel meer voor te komen. Bij biologische kaas en melk ligt het percentage op respectievelijk 0,93 en 1,02 procent. Gangbare kaas en melk bevatten respectievelijk 0,53 procent en 0,72 procent omega 3-vetzuren.

Reageer op dit artikel