nieuws

Hoofdkantoor SAB Catering door brand bedreigd

Catering

Het hoofdkantoor van SAB Catering in Zwanenburg (rechts) dreigde dinsdag in vlammen op te gaan. In de daarnaast gelegen overdekte koopjesmarkt ontstond de brand. De hal brandde wel volledig af. Het SAB-kantoor werd inderhaast ontruimd en heeft veel rook- en waterschade opgelopen.

Hoofdkantoor SAB Catering door brand bedreigd

Bij de brand op het industrieterein kwam zo veel rook vrij dat de brandweer omwonenden in een naastgelegen wijk adviseerde om ramen en deuren gesloten te houden. De hal is volledig uitgebrand. Een mogelijke oorzaak is nog niet bekend.

De melding van brand bij de koopjesmarkt werd nota bene gedaan door SAB-personeel. ‘Wij belden 1-1-2 toen we rook uit de koopjesmarkt, waar niemand was, zagen komen’, vertelt commercieel manager Bianca Wester. ‘Ons hoofd automatisering is bij de vrijwillige brandweer en werd al snel opgeroepen. Het totale SAB-personeel, 55 man en vrouw, werd gesommeerd het pand te verlaten.’

Optimaliseren

Daarna zat de vrees er bij Wester en co goed in. ‘Zouden de vlammen overslaan naar ons pand?’. Door kundig optreden van diverse brandweer korpsen werd dat voorkomen. ‘Dinsdagmiddag mocht het management team het kantoor even in. Er is enorm veel rook- en waterschade. Experts moeten de hoogte van de schade nog vaststellen.’

Volgens Wester heeft het ontruimingsplan goed gewerkt. ‘Al gaan we het nog verder optimaliseren.’ Op woensdag keerde een kwart van het personeel terug naar kantoor, waaronder Wester. ‘Er hangt nog steeds een vreselijke brandlucht en er is veel rook- en waterschade. Er zijn hier meer schoonmakers dan SAB’ers. Donderdag is de bezetting weer optimaal.’

Wester hield een naar gevoel over aan de brand. ‘Je denkt dat het een ver van je bed show is, maar het is akelig dichtbij. En dan hadden we onlangs ook nog een Boeing die bijna in onze achtertuin landde.’

Meer SAB nieuws:

Reageer op dit artikel