nieuws

Horecaomzet Schiphol groeit

Catering

De horecaomzet op luchthaven Schiphol is gegroeid. De luchthaven heeft in de eerste helft van het jaar een nettowinst behaald van 97,3 miljoen euro. Onder meer de groei van winkel- en horecaomzet hebben hieraan bijgedragen, meldt De Telegraaf.

Horecaomzet Schiphol groeit

De winst betreft een stijging van 40,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Schiphol dankt de winstsprong aan een passagiersgroei met 13,4 procent, hogere havengeldopbrengsten en een groei van de winkel- en horecaomzet. De omzet klom met 10,8 procent tot 604,1 miljoen euro.

Schiphol verwacht dat de resultaten voor heel 2011 hoger zullen liggen dan in 2010, vanwege de groei van het verkeer. Volgens Schiphol-topman Jos Nijhuis koerst de luchthaven af op een record van 49 miljoen passagiers dit jaar.

Reageer op dit artikel