nieuws

Hutten nu toch echt de zorg in

Catering

Vanaf 2011 neemt Hutten de verzorging van eten en drinken voor cliënten van de Reinier van Arkel Groep in ’s-Hertogenbosch op zich. De zorggroep vindt dat hun visie op eten, drinken en welzijn het best wordt onderschreven door de cateraar uit Veghel.

Hutten nu toch echt de zorg in

De aanleiding voor de zoektocht naar een nieuwe maaltijdleverancier door de Bossche zorggroep heeft twee redenen. De huidige leverancier van de maaltijden ‘De Kokerij’ sluit per januari 2011. Ook ontwikkelde ‘Reinier van Arkel’ een nieuwe visie op eten, drinken & welzijn.

Binnen deze visie wil de zorggroep naar eigen zeggen dat cliënten dagelijks geluk vinden in het samen beleven, bereiden en genieten van eten en drinken. Uitgegaan wordt van een persoonlijke benadering van de cliënt in zijn/haar woonomgeving.

Maaltijdconcepten

Eten en drinken zijn voor cliënten niet te scheiden van zorgverlening, behandeling, activiteitenbegeleiding en verdere service. Zij sluiten op elkaar aan, gaan met elkaar samen en beïnvloeden elkaar wederzijds’, vindt de zorggroep.

Er worden diverse maaltijdconcepten ingezet. Na een uitgebreide selectieprocedure waarbij een aantal aanbieders onder meer een dag lang de maaltijden verzorgden op diverse afdelingen, kwam Hutten als nieuwe leverancier uit de bus. Hutten wordt partner.

Groeimarkt

Hutten legt met deze samenwerking een stevig fundament voor het leveren van maatwerk voeding voor de zorg. Hutten ziet de zorg als groeimarkt en had de sector al langer op het oog. Nu is daadwerkelijk de stap gezet.

Het voedingsconcept dat de Reinier van Arkel groep wordt geboden, onderscheidt zich in duurzaamheid en ambacht. Culinaire producten worden door Hutten in eigen beheer gedistribueerd en op ambachtelijke wijze bereid van verse ingrediënten waarbij geen kunstmatige toevoegingen worden gebruikt.

Dit moet in combinatie met het centraal stellen van de wensen van de cliënt door Hutten leiden tot meer plezier in het samen beleven, bereiden en genieten van eten en drinken zoals door de Reinier van Arkel groep als doelstelling is gesteld. ‘Unieke’ gastvrijheidconcepten staan hierbij centraal.

De Reinier van Arkel groep is een gespecialiseerde gezondheidsinstelling voor mensen met psychische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek.

Meer nieuws over Hutten:

Reageer op dit artikel