nieuws

Hygiënecode horeca en partycatering

Catering

Er is een nieuwe hygiënecode voor de horeca. Deze geldt tevens voor de partycatering. De code moet vereenvoudiging van de werkzaamheden en vermindering van de papierwinkel leiden.

Hygiënecode horeca en partycatering

Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland, overhandigt vrijdag de nieuwe hygiënecode aan de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Deze is verder vereenvoudigd ten opzichte van de huidige code. Dat ligt aan de modulaire opbouw. Hierdoor krijgt de ondernemer de mogelijkheid slechts die onderdelen van de code te gebruiken, die van toepassing zijn op zijn bedrijf.

Zo eenvoudig mogelijk

Het streven is dat de ondernemer zo eenvoudig mogelijk en binnen vijf minuten zijn eigen hygiënecode kan samenstellen. Met de (concept)code moet de papierdruk en de administratieve lasten worden teruggedrongen zonder te tornen aan de voedselveiligheid. De VWA bekijkt of deze voldoet aan alle wettelijke eisen. Als de hygiënecode daadwerkelijk van kracht wordt, komt deze beschikbaar voor ondernemers.

Ook voor partycatering

De code geldt net als voorheen ook voor de partycatering. Volgens KHN ‘verandert de concept-hygiënecode wat dat betreft niet ten opzichte van de huidige hygiënecode’. Voor de contractcatering is een aparte hygiënecode en hiervan is Veneca de codehouder.

Reageer op dit artikel