nieuws

ING meldt grotere omzet bedrijfsrestaurants

Catering

Het herstel van bedrijfsrestaurants en cateringbedrijven zette in de eerste helft van 2011 door. Verwacht wordt dat 2011 een omzettoename van 2,3% oplevert. Dat voorspelt het ING Economisch Bureau.

ING meldt grotere omzet bedrijfsrestaurants

De omzetontwikkeling wordt echter bepaald door de prijs. Ook in 2012 wordt omzetgroei verwacht tot 2,5%. Aangezien de omzet in 2009 fors daalde, blijft de omzet voorlopig echter nog onder het niveau van 2008, aldus het bureau.

In de resterende maanden van 2011 zal de consument minder besteden. Binnen de bedrijfscatering zal dit ook voelbaar zijn. In 2012 zal het aantal verkochte broodjes en koppen koffie naar verwachting niet toenemen. Hoewel de broodtrommel op kantoor de laatste jaren passé was en het aantal lunchrooms en kantines toenam, kan dit hierdoor kenteren, zo meldt ING. ‘De stijgende prijzen kunnen dit versterken en ertoe bijdragen dan mensen vaker eten van huis meenemen of onderweg bij de supermarkt een broodje kopen.’

Het aantal bedrijfsrestaurants zal de komende jaren – als gevolg van het nieuwe werken – naar verwachting worden teruggebracht. De omzetgroei kan gestimuleerd worden door de consumptie van externen. Dit is mogelijk aangezien bedrijven – om rompslomp met bezoekerspasjes te voorkomen – ervoor kiezen de bedrijfskantine buiten de beveiligde zone te plaatsen.

Bovendien bieden koffiecorners kansen. Doordat het prijsniveau van goede en verse broodjes en koffie over het algemeen hoger ligt, kunnen hierdoor de winsten van bedrijfscateraars worden vergroot, aldus ING Economisch Bureau.

Reageer op dit artikel