nieuws

Instructiefilm over de Hygiënecode

Catering

Het Voedingscentrum heeft een instructiefilm over de Hygiënecode uitgegeven voor zorginstellingen. In ongeveer een half uur worden medewerkers bijgeschoold over de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen. Deze code is de leidraad voor hygiënisch en efficiënt werken in alle zorginstellingen .

Instructiefilm over de Hygiënecode

In de film worden tips en voorbeelden van hygiënisch werken in de keuken getoond. Medewerkers zien wat zij zelf kunnen doen om het voedsel kwalitatief goed, veilig en smaakvol te bereiden. De film volgt daarbij de hoofdstukken en de opbouw van de code en is ook in modules te gebruiken.

Enkele filmtips

– Zorg ervoor dat je chemicaliën, zoals desinfecteermiddelen of reinigingsmiddelen, altijd gescheiden opslaat van voedingsmiddelen.

– Kapot glas of kunststof meld je direct bij de leidinggevende. Zo voorkom je dat kleine ongelukken grote gevolgen krijgen.

– Was regelmatig je handen met water en zeep om besmetting van producten te voorkomen. Was je handen helemaal, ook de rug, de muis van je duim, de vingertoppen en tussen je vingers. Droog ze goed af, want bacteriën houden van vocht. Handen even kort onder de kraan houden en een beetje afdrogen heeft geen enkele zin.

Instellingen kunnen deze dvd bestellen voor 7,50 euro (administratie- en verzendkosten) bij het Voedingscentrum. Dit kan per mail: bestellingen@voedingscentrum.nl.

Reageer op dit artikel