nieuws

ISS verwacht begin 2011 overname

Catering

Investeerder Apax zou de Deense schoonmaakgigant ISS hebben overgenomen. Voor het astronomische bedrag van 8 miljard euro zelfs. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD). Volgens ISS, dat ook andere facilitaire diensten aanbiedt zoals catering, is het nog niet zo ver.

ISS verwacht begin 2011 overname

De melding van het FD over de overname van ISS door APAX is voorbarig. Dat meldt een welingelichte bron aan Misset Catering. Volgens deze persoon verwacht ISS ‘pas in het eerste kwartaal van volgend jaar een verkoop of een IPO te kunnen melden’.

IPO staat voor Initial Public Offering, ofwel de eerste aanbieding van een bedrijf van zijn aandelenpakket aan het publiek. IPO`s zijn meestal een kans voor reeds bestaande beleggers grote winsten te boeken, omdat dit de eerste keer wordt dat hun aandelen een marktwaarde krijgen, gebaseerd op toekomstige groei perspectieven van het bedrijf (bron: Wallstreetweb.nl)’.

Het FD meldde vrijdag al dat de overname een feit was. En dinsdag kwam er nog meer nieuws naar buiten. Zo zou er een bedrag van acht miljard euro gemoeid zijn met de megadeal. Ook belicht de krant de situatie in de internationale facilitywereld.

Het onderdeel ISS Catering Services Nederland groeit goed. Vorig jaar nam de omzet toe met ruim 25 procent van 23 naar 29 miljoen euro. Daarmee neemt het bedrijf de 12e plaats in de Top20 grootste cateraars in Nederland van Misset Catering in.

Meer facility:

Reageer op dit artikel