nieuws

Jaarbeurs Catering neemt Arjan van Dijk Groep over

Catering

De Arjan van Dijk Groep wordt een onderdeel van Jaarbeurs Catering Services. De bekende Brabantse partycateraar behoudt haar naam na de overname. Dat hebben de directies van beide bedrijven meegedeeld aan Misset Catering.

Jaarbeurs Catering neemt Arjan van Dijk Groep over

Commercieel directeur Roland Ernst heeft het personeel van de Arjan van Dijk Groep (AvDG) maandag ingelicht over de overname. Directeur George Zapantoulis (foto) van Jaarbeurs Catering Services (JCS) zegt dat er een meerderheidsaandeel is verworven. Een overnamebedrag willen beide directeuren niet bekend maken. ´Het is een gezonde beloning voor een bijzonder bedrijf´, aldus Zapantoulis. ‘We zijn kerngezond en financieren dit uit eigen middelen.’

Afgelopen zomer liet Zapantoulis de boeken van de partycateraar uit Oosterhout onderzoeken. ´Ik ben bijzonder tevreden, want de Groep blijkt een financieel zeer gezond bedrijf.´ Van de jaaromzet van 2007 (30 miljoen euro) zorgt het onderdeel eventcatering voor 21 miljoen euro. De rest komt voort uit de afdelingen creatie en ontwikkeling, entertainmentbureau en sfeer en decoratie.

Synergie

Die laatste onderdelen zijn een prima aanvulling voor JCS (jaaromzet in 2007: € 37,5 miljoen). ´Synergie´ is ook bij deze overname een sleutelwoord. ´We krijgen er een productieplaats bij in het zuiden, waardoor we alles goed kunnen bedienen’, aldus Zapantoulis. Met de labels Grand Catering, Verhaaf, Taat & de Regt en On Board, On Shore bestrijkt JCS vooral de Randstad. Daar komt na overname ook een groot deel van ‘het zuiden’ bij. ‘We kijken ook naar uitbreiding in het oosten, al zijn er nog geen gesprekken met cateraars.’

De directie van de AvDG (naast Ernst is dit de financiële man Jos Peeters) blijft aan. Voor hen is met de overname de ‘continuïteit en de opvolging gewaarborgd’. ‘En de bedrijfscultuur van JCS is erg prettig. Dat weten we omdat we al wat langer met elkaar samenwerken’, aldus Ernst. ‘Ons personeel reageerde ook positief, al zal het voor sommigen best spannend zijn.’

Investeringsbereid

Er zijn volgens Ernst geen gevolgen voor het personeel. ‘ We kunnen met de mogelijkheden die onze nieuwe moeder ons biedt niet één maar wel drie stappen vooruit maken. Dat is voor onze medewerkers ook erg interessant.’ ´We zijn zeer investeringsbereid´, geeft Zapantoulis nog maar eens aan.

Zowel Zapantoulis als Ernst ontkenden eerder tegenover Misset Catering de geruchten over een overname. Al gaven ze wel een samenwerking wat betreft het gebruik van de Jaarbeurs door de AvDG toe. De overname van een van de finalisten van de Misset Catering Awards is officieel per 1 oktober 2008 ingegaan.

Reageer op dit artikel