nieuws

Jongeren bezig met milieu en dierenwelzijn

Catering

Een groot deel van de jongeren van 12 tot 18 jaar is wel degelijk bezig met duurzaamheidaspecten als milieu en dierenwelzijn. Deze verrassende conclusie komt naar voren uit nieuw onderzoek dat het Voedingscentrum heeft laten uitvoeren onder ruim 500 jongeren van 12 tot 18 jaar.

Jongeren bezig met milieu en dierenwelzijn

Deze en andere verrassende onderzoeksresultaten worden gepresenteerd op het event Vlees versus Vega – The Battle. Het Voedingscentrum organiseert deze persconferentie op 6 oktober in het Mondriaan College te Den Haag voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die schrijven voor een schoolkrant.

De leerlingen worden geïnformeerd over alle aspecten van vlees en vleesvervangers, zoals gezondheid, dierenwelzijn en milieu-invloed. Het Voedingscentrum vindt het belangrijk dat jongeren hun eten bewust kiezen, omdat voeding van grote invloed is op hen zelf en op de wereld om hen heen.

Reageer op dit artikel