nieuws

Jongeren willen wél biologisch

Catering

Jongeren staan positief tegenover biologische voeding. Ze associëren biologisch met vers, diervriendelijk en gezond. De helft van de ondervraagde jongeren vindt biologische producten wel duur.

Jongeren willen wél biologisch

Dat blijkt uit onderzoek dat LEI Wageningen UR deed voor het ministerie van LNV. 566 Jongeren tussen de 12 en 25 jaar werd naar hun mening over biologische voeding gevraagd. Maar liefst 70 procent van hen geeft aan dat dit op zijn minst een beetje bij hen past. De helft vindt de producten echter wel duur.

Hoewel jongeren biologisch over het algemeen niet ‘saai’ vinden, vinden ze het ook niet ‘hip en trendy’. Ze voelen zich met name aangetrokken tot de termen ’groen’ en ’gezond’. Daarmee zouden biologische producten dan ook aan de man kunnen worden gebracht.

Reageer op dit artikel