nieuws

Just-Eat neemt Franse marktleider over

Catering

Just-Eat, wereldleider op het gebied van online maaltijdbestellingen, neemt Aalloresto.fr over. De Franse marktleider heeft meer dan 2.500 restaurants onder zijn vleugels. Het afgelopen jaar heeft Just-Eat zijn marktaandeel vergroot in onder meer Italië, Zwitserland en Brazilië. Inmiddels is Just-Eat in veertien landen vertegenwoordigd, zo meldt het bedrijf.

Just-Eat neemt Franse marktleider over

Het is de eerste keer dat Just-Eat investeert in Frankrijk. Laurens Groenendijk, Managing Director van Just-Eat.nl: ‘Een samenwerking met de marktleider van Frankrijk, die enorm hard groeit, in combinatie met onze technologie en expertise biedt ontzettend veel potentie. Wij denken in Frankrijk grote stappen te kunnen maken.’

In 2015 zal de investering van Just-Eat in totaal 20 miljoen euro bedragen. De eerste jaren is er sprake van een joint venture, die uiteindelijk een volledige overname moet worden. Met de investering van Just-Eat gaat de Franse marktleider zijn activiteiten en personeel verder uitbreiden.

Alloresto.fr werd opgericht in 1998 en is de eerste partij die online catering aan huis en op kantoor aanbood.

Reageer op dit artikel