nieuws

Kibbeling met keurmerk

Catering

Vanaf deze week is alle kibbeling die Seafood Parlevliet Foodservice aan de cateringsector levert gegarandeerd op duurzame wijze gevangen en verwerkt. Het bedrijf levert voorgebakken vis aan onder andere keukens van ziekenhuizen en zorgcentra, bedrijfscateraars en horeca. Jaarlijks gaat het om tonnen kibbeling.

Kibbeling met keurmerk

‘Ik zie dit als een stap in de goede richting, een voorsprong. Als marktleider moet je je als eerste met dergelijke trends bezighouden’, zegt Paul Janmaat van Seafood Parlevliet in het Noord-Hollands Dagblad.

‘Het is kibbeling gemaakt van de vissoort Alaska Pollak’, legt Janmaat uit. ‘Nabij Alaska heeft een aantal schepen dat op deze soort vist het MSC-certificaat verkregen.’

Dat certificaat wil zeggen dat ze vissen op een soort met een goede visstand, dat de vissers het ecosysteem respecteren en de bodem niet verwoesten.

‘Alles wordt zeer streng gecontroleerd. Wij hebben deze vissers speciaal uitgezocht vanwege dit keurmerk. Ons bedrijf Seafood Parlevliet heeft het MSC-keurmerk overigens al langere tijd’, aldus Janmaat.

Reageer op dit artikel