nieuws

Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden

Catering

Ze koken in het groot, maar zijn nog klein. Zeker in vergelijking met Sodexo, Albron en Compass. De kleine bedrijfscateraars zijn lean and mean en laten zich gelden op de toch al volle markt.

Kleine bedrijfscateraars laten zich gelden

Exacte cijfers over het aantal kleine(re) bedrijfs- c.q. contractcateraars in Nederland ontbreken. Maar na enig veldwerk komt Misset Catering tot ruim 50 spelers die maximaal 20 (meestal minder) bedrijfsrestaurants runnen.

Ze zijn vooral actief in – en vanuit de provincie. Niet alleen ‘blind spots’ voor grote cateraars zoals Groningen en Drenthe, maar ook het redelijk centrale Gelderland. Een van de nieuwe spelers is Easy-Plan.

De vanuit het Gelderse Doesburg opererende bedrijfscateraar heeft twee mannen aan het roer staan die van een grote concurrent afkomstig zijn, Compass Group Nederland. Michiel Dijkman (l) en Edward Bulte hebben grote plannen met Easy-Plan.

De cateraar is nu met 30 medewerkers actief op 16 locaties. In 2009 was er een omzet van zeven ton en dat moet eind dit jaar 1,4 miljoen zijn. Bulte en Dijkman willen uiteindelijk naar 100 locaties en 20 tot 30 miljoen euro omzet.

In de komende Misset Catering een uitgebreid artikel over kleine(re) bedrijfscateraars.

Meer bedrijfscatering:

Reageer op dit artikel