nieuws

KLM wil geld verdienen met extra catering aan boord

Catering

KLM-topman Peter Hartman broedt op creatieve plannen om extra geld te verdienen met onder meer food. Volgens hem willen passagiers die op een bepaald moment tijdens de reis zin hebben in een specifiek gerecht daar best voor betalen.

KLM wil geld verdienen met extra catering aan boord

‘Voor een lekkere, luxe salade, of een broodje met een sappige hamburger, kunnen we de reiziger misschien best laten betalen’, aldus Hartman in het AD. ‘We onderzoeken of we reizigers voor een deel van de catering kunnen laten betalen. Niet voor een wijntje of een biertje, maar wel als we iets extra’s bieden.’

Hartman: ‘In een duur hotel betalen mensen in hun kamer van 400 euro per nacht zonder schroom 15 euro voor een biertje uit de minibar, of 10 euro voor een zakje pinda’s. Dan is het toch gek als ze op een vlucht van 200 euro zeggen: ‘shit, nou moet ik ook nog een paar euro neerleggen voor een snack waar ik naar smacht’.’

Zie ook:

‘KCS: hoogvlieger in de inflightcatering’

Reageer op dit artikel