nieuws

Koffieautomaat wordt node gemist door het nieuwe werken

Catering

Het nieuwe werken waarbij medewerkers zelf bepalen waar, met wie en hoe laat ze hun werkzaamheden verrichten is veel minder ideaal dan velen denken. MT Magazine heeft de schaduwzijden van het nieuwe werken, dat ook grote invloed heeft op de catering, op een rij gezet.

Koffieautomaat wordt node gemist door het nieuwe werken

Uit het overzicht blijkt dat het nieuwe werken gepaard gaat met een geïsoleerde positie van de medewerkers en ten koste kan gaan van sociale activiteiten. De kans op burnout wordt daardoor groter, zo bleek uit onderzoek van de Universiteit Nijmegen.

Het contact met de collega’s wordt er niet beter op. Ondanks mail, sms en Twitter vinden medewerkers het ‘niet zichtbaar zijn voor de collega’s’ een gemis. Een gevolg daarvan is ook dat de onderlinge affiniteit afneemt. Dat betekent meer kans op een conflict.

De koffieautomaat wordt node gemist. Nieuwe ideeën die vroeger bij deze automaat ontstonden, komen nu door toedoen van het nieuwe werken een stuk lastiger tot stand. Minder informeel contact en minder uren op de zaak zal gevolgen hebben voor de bedrijfscultuur en de binding met het bedrijf, aldus MT Magazine, om toe te voegen dat hierover weinig onderzoek bekend is.

Reageer op dit artikel