nieuws

Kookwedstrijd voor bewoners zorgcentrum

Catering

Een kookwedstrijd voor bewoners van een zorgcentrum. Tijdens Senior Chef gingen vijf teams van elk twee bewoners van zorgcentrum Cleijenborch op woensdag 14 maart in Colijnsplaat de ultieme kookstrijd aan. De senioren bereidden, naar het idee van Master Chef, ieder hun favoriete dessert. Het waren gerechten van vroeger, zoals warme pruimenpap.

Kookwedstrijd voor bewoners zorgcentrum

Een professionele jury en de toeschouwers bepaalden wie met de ‘Gouden Paplepel’ naar huis ging. Het winnende dessert wordt tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn in Cleijenborch geserveerd. Senior Chef is een Zeeuwse opwarmer voor deze landelijke open dag op zaterdag 17 maart.

De kookwedstrijd Senior Chef richt zich op het belang van goede voeding, activering en plezier in Zorg en Welzijn. Senior Chef is gebaseerd op het televisieprogramma Master Chef, waar later de editie Junior Master Chef op volgde.

Net als op tv bereidden de deelnemers hun gerecht aan lange tafels, in dit geval op het plein van Cleijenborch. Vervolgens werden de desserts beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit onder andere SVH Meesterkok Sjaak Jobse, wethouder van der Weele en directrice van Cleijenborch, Angela Kallewaard. Ook het publiek had een stem in de verkiezing van de Senior Chef 2012.

Senior Chef 2012 is een initiatief van Zorgcentrum Cleijenborch en ViaZorg. Het evenement vraagt aandacht voor Zeeuwse Zorg en Welzijn voorafgaand aan de Open Dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 17 maart 2012. Tijdens deze dag openen Zorg- en Welzijnsorganisaties door het hele land hun deuren. Iedereen die kennis wil maken met Zorg en Welzijn is dan van harte welkom.

Reageer op dit artikel