nieuws

Kroket populairst bij groep 35-49 jaar

Catering

Niet jongeren maar ouderen tussen de 35 en 49 jaar zijn de grootste kroketten eters van Nederland. Verder rukt de culinaire kroket op. Dat en meer blijkt uit Het Grote Krokettenonderzoek.

Kroket populairst bij groep 35-49 jaar

Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlander meer en meer een bewuste kroketkeuze maakt. Het echt genieten van het fenomeen vertaalt zich in de stijging van de consumptie van het aantal kwaliteitskroketten, meldt Van Dobben. Van Dobben is opdrachtgever van Het Grote Krokettenonderzoek dat is uitgevoerd door bureau Motivaction.

Verder blijkt dat in de leeftijdsgroep 35-49 jaar de meeste kroketten worden verorberd. Het merendeel van de kroketeters heeft een middelbare beroepsopleiding of hoger. Mannen en vrouwen houden evenveel van de kroket.

Ondanks alle dieettrends werden er in vergelijking met het jaar ervoor meer thuissnacks gegeten, meldt het onderzoek. De favoriete snacks van Nederlanders zijn: frites (86 procent), kroketten ( 78 procent), frikadellen (73 procent), hamburgers (51 procent), kaassoufflés (50 procent) en loempia’s (49 procent).

Het Grote Krokettenonderzoek is in november 2007 uitgevoerd door bureau Motivaction. Totaal werden er 1.567 personen ondervraagd.

Reageer op dit artikel