nieuws

Lagere uitgaven opdrachtgevers; omzet Sodexo gedaald

Catering

De omzet van Sodexo is in het eerste kwartaal van het boekjaar 2009-2010 met 2,7 procent afgenomen. Dat heeft te maken met lagere uitgaven bij opdrachtgevers. De beursgenoteerde cateraar bevestigt wel de positieve cijfers voor het huidige boekjaar.

Lagere uitgaven opdrachtgevers; omzet Sodexo gedaald

Dat heeft Sodexo bekend gemaakt. Sodexo heeft last van minder uitgaven aan evenementen door bedrijven. Ook de lagere werkgelegenheid zou impact hebben gehad op de omzet van Sodexo.

Die nam in het op 30 november afgesloten eerste kwartaal van het boekjaar 2009-2010 af met 2,7 procent tot 3,87 miljard euro. Dit cijfer werd door Sodexo verwacht en is zelfs hoger dan de 3,74 miljard euro die beursanalisten hadden verwacht.

Stijging aandeel

De directie op het hoofdkantoor in Parijs zegt dat de verwachte omzet voor het volledige boekjaar worden gehaald, ofwel gelijk aan die van vorig boekjaar. Inclusief een operationele winst tussen 750 en 770 miljoen euro, exclusief wisselkoerseffecten.

Die mededeling zorgde op de dag zelf direct voor een opleving op het aandeel Sodexo. Het steeg met 4,0 procent.

Meer Sodexo-nieuws:

Reageer op dit artikel