nieuws

Laserbehandeling rokend keukenpersoneel Jaarbeurs

Catering

Jaarbeurs Catering hanteert een ontmoedigingsbeleid voor roken onder het personeel. Dat gaat zelfs zo ver dat binnenkort de gehele brigade van de keukens in Utrecht een laserbehandeling krijgen om van het roken af te komen.

Laserbehandeling rokend keukenpersoneel Jaarbeurs

De cateraar heeft ter ontmoediging nauwelijks rookruimtes in het enorme gebouw bij de Utrechtse jaarbeurs geplaatst. ‘Daar kwam veel gezeik over’, zegt development manager van Jaarbeurs Catering, Piet van den Bosch. ‘Voor de grap zei iemand: betaal dan mijn laserbehandeling maar. Dat hebben we serieus genomen.’’

De cateraar haalt een bedrijf naar de keuken dat ter plekke de laserbehandelingen uitvoert. De behandeling duurt anderhalf uur, daarna is de behoefte aan roken weg. ‘Iedereen die deel wil nemen heeft uitgezocht of de ziektekostenverzekeraar de behandeling vergoedt. Als dat niet of maar gedeeltelijk het geval is, legt Jaarbeurs Catering de rest bij’, zegt Van den Bosch ruimhartig.

Voorwaarde was dat het personeel zelf minimaal tien mensen zou verzamelen. Aangezien bijna de hele bezetting rookt, was dat volgens Van den Bosch geen probleem. Deelname is niet geheel vrijblijvend, benadrukt hij. Als deelnemers binnen een jaar toch weer roken, moeten ze de behandeling terugbetalen.

Reageer op dit artikel