nieuws

Leden Veneca naderen 10 procent duurzame inkoop

Catering

Nog even en de bij Veneca aangesloten contractcateraars kopen voor 10 procent duurzaam in. Dit heeft de organisatie in een persbericht laten weten.

Leden Veneca naderen 10 procent duurzame inkoop

De top 5 duurzame inkoop zag er voor de bedrijfscatering in 2010 als volgt uit: Eieren (56%), vis (44%), koffie (18%), zuivel (13%) en agf (10%).

Verduurzaming is voor de bij Veneca aangesloten cateraars een continu proces ‘van vernieuwende inzichten en technische mogelijkheden’. Opdrachtgevers worden geadviseerd over hoe ze zuiniger met energie kunnen omgaan en nieuwe locaties worden duurzaam gebouwd.

Ook maken de cateraars, zo meldt Veneca, duurzame logistieke afspraken met leveranciers en producenten over alternatieve verpakkingen of productsamenstellingen. ‘Daarnaast veroveren we stap voor stap de hearts & minds van consumenten voor de voordelen van duurzaam eten’, aldus de brancheorganisatie.

Reageer op dit artikel