nieuws

Lekkerste Broodje Catering: Bjorn van Kesteren

Catering

Bjorn van Kesteren (19) gaat naar huis met de titel Lekkerste Broodje Catering. Hij won de wedstrijd dinsdag 10 januari tijdens de Horecava 2012. Tweede werd Bas Diks uit Harreveld, derde Untara Samsuria uit Amsterdam.

Lekkerste Broodje Catering: Bjorn van Kesteren

Bjorn van Kesteren (Paleis, HMS Host, Schiphol) was debutant op het wedstrijdpodium. Hij won met zijn creatie New Destination. Op zijn broodje zat gerookte ossenworst, de helft gesneden en de helft als crème verwerkt. Vervolgens een gelei van piccalilly, afgemaakt met zilveruitjes en tahoen cress.

‘Super vet’, luidt zijn eerste reactie als hij het podium afkomt. ‘Ik werd eigenlijk door mijn chef gevraagd of ik mee wilde doen. Dat is de reden dat ik hier sta. Echt super.’ Van Kesteren vermoedt dat zijn broodje gewonnen heeft vanwege de smaak en de kleurencombinatie.

Tweede werd de winnaar van vorig jaar: Bas Diks. ‘Volgens mij is dit op een fantastische manier je titel verdedigen. Twee keer achter elkaar winnen, ik weet niet of dat realiseerbaar is. Dit was mijn vijfde deelname, vier keer eindigde ik op het podium’, kwam hij zeer tevreden en met twee bekers in zijn hand het podium af.

Zeker zo blij was de Achterhoeker met de sponsorprijs van het Bedrijfschap Horeca & Catering, uitgereikt voor de beste kostprijsberekening. ‘Ik heb de Hoge Hotelschool gedaan, dus ik moet een goede kostprijsberekening kunnen maken. Top om dat bevestigd te krijgen.

Het broodje van Diks, ‘De beuk erin’, was geïnspireerd op het bos. ‘Als ik me slecht voel, ga ik het bos in achter mijn huis. Daar kom ik zoveel mooie producten tegen, die heb ik in mijn broodje verwerkt.’

Untara Samsuria won met zijn broodje ‘El Bulli Bol’. Net als Diks is Samsuria een bekende op het podium van het Lekkerste Broodje Catering. In 2009 won hij de wedstrijd.

> Bekijk hier een fotoreportage van alle wedstrijdbroodjes en de prijsuitreiking

Meer Horecava 2012

Reageer op dit artikel