nieuws

Lekkerste cateringbroodje van Bas Diks

Catering

Bas Diks van Diks Catering & Party Service uit Harreveld maakt het lekkerste broodje in zijn branche. Tweede werd de winnaar van vorig jaar – Roland Biermans van Appel Catering uit Den Bosch. Brons ging naar Daniëlle Touwslager van HMS Host uit Almere.

Lekkerste cateringbroodje van Bas Diks

Diks kreeg de beker uit handen van Joop Braakhekke die de deelnemers nog het advies meegaf om vooral op de smaak te blijven letten. ‘Jullie dwalen nog wel eens af, maar een broodje moet een broodje zijn.’

Bas Diks nam niet alleen de grote beker voor de eerste prijs mee naar huis, hij maakte ook de beste kostprijsberekening waarvoor hij ook een beker in de wacht wist te slepen.

Diks, die in voorgaande jaren al eens het brons en het zilver behaalde, is ‘onwijs blij en heel trots. Geweldig. Ik ben met mijn broodje Master Piece teruggegaan naar de basis. Zoals Joop Braakhekke al zei, smaak is het belangrijkste.’

Cateringbroodje

Het broodje bestaat uit gegrild Waldkornbrood besmeerd met een geitenkaas/-roze peper mengsel. Zacht gegaarde runder entrecôte, een compote van mispels en uien, een salade van kiemgroenten en gerookte amandelen.

Juryvoorzitter Bob Hutten vindt dat de catering-tak iets meer naar de horeca mag kijken door meer te verrassen en te verleiden. ‘En het moet hanteerbaar blijven. Niet eindeloos doorstapelen.’

Het beste broodje in de categorie horeca is van de hand van Corstiaan van Lent van Restaurant Hotel de Efteling. Hij maakte een variant op het oerhollandse broodje kroket met een Markreel kroket.

Reageer op dit artikel