nieuws

‘Listeria-sandwich’ in Brits ziekenhuis

Catering

Met listeria besmette sandwiches zijn terechtgekomen bij onder meer scholen en ziekenhuizen in Londen en het zuidoosten van Engeland.

‘Listeria-sandwich’ in Brits ziekenhuis

De besmette sandwiches zijn vermoedelijk al geconsumeerd. De houdbaarheidsdata van de betrokken producten liepen namelijk uiteen van 21 februari tot 14 maart terwijl de voedselautoriteit FSA alarm sloeg op 16 maart.

Hoewel de producten ook aan zo’n twintig ziekenhuizen zijn geleverd, waar mensen met een verminderde weerstand verblijven, zijn vooralsnog geen ziektegevallen bekend. Volgens de Britse autoriteiten kunnen die echter nog na negentig dagen optreden. Listeria kan dodelijk zijn

Het gaat om in totaal 200.000 sandwiches, die zijn geproduceerd door Anchor Catering.

Reageer op dit artikel